Etsy Webwinkel Volg RiviDesign op Facebook

Logo-RiVi.nl

Wat is vilten

Vilten is een manier van stof maken, maar daarbij hoef je niet te weven. Door geverfde strengen wol op een bepaalde manier neer te leggen maak je een kleursamenstelling en bepaal je effecten en patronen. Laat vervolgens de vilttechniek er op los en er ontstaat een zelf ontworpen stukje stof, waar RiViDesign allemaal mooie vilten producten van maakt. RiViDesign vilt op ambachtelijke wijze en gebruikt merinowol afkomstig van Australische schapen.

Techniek van het vilten
De belangrijkste middelen om te vilten zijn noppenfolie, wol, water en zeep. Pluk de wol en leg deze neer op de folie. Besprenkel de neergelegde wol met warm water en zeep, en masseer met de handen de draden vervolgens zorgvuldig in elkaar. Op deze manier komt het viltproces op gang.

Met verschillende masseertechnieken vervilt je de wol. Door deze masseertechnieken toe te passen gaan de natte vezels van de wol zich met elkaar verstrengelen en zo ontstaat er vilt. Spoel als laatste het vilt goed uit onder warm water, totdat alle zeepresten zijn verdwenen en laat het vilt drogen.

Wil je een keer gezellig vilten? Volg dan een van de verrassende viltworkshops bij RiViDesign.


Copyright© ontwerp doorCrossDimension. Alle rechten voorbehouden. | contact | home